Lezing Rindert Kromhout

About this event

Category
Lezingen
Organizer
Bestuur 2022-2023
Date and time
Jun 13, 2023 20:00 - 21:30
Location
De Graanrepubliek (Gedempte Kattendiep 11)

Lezing Rindert Kromhout

Rindert Kromhout komt naar Flanor!
Geboren in Rotterdam op 9 augustus 1958. Woont in Weesp. Volgde een opleiding tot kleuterleider, werkte in een boekhandel en een jeugdbibliotheek. Debuteerde in 1980 met een boekje voor beginnende lezers. Is sinds 1982 full time schrijver.

Schreef tot nu toe meer dan honderdzestig boeken voor allerlei verschillende leeftijdsgroepen, waaronder Peppino (bekroond met een Zilveren Griffel), Erge Ellie en nare Nellie (Prijs van de Nederlandse Kinderjury), Soldaten huilen niet (Thea Beckmanprijs en Gouden Lijst 2011) en voor volwassenen De taal van Ennio (1994). In 2002 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk Boris en het woeste water.

Met de prentenboeken over Kleine Ezel verwierf hij internationale bekendheid en roem. Deze boeken zijn vertaald in twintig talen en o.a. bekroond met de Österreichische Kinder- und Jugendbuchpreis. De eerste musical die Rindert Kromhout over Kleine Ezel schreef werd genomineerd voor een Musical Award (beste script en liedteksten) en werd opgevoerd in de Verenigde Staten (Broadway), Canada, China en Japan.

Sinds 2010 schrijft hij naast kinderboeken historische kunstenaarsromans voor jongvolwassenen en volwassenen. Soldaten huilen niet was het eerste deel van wat een trilogie over de Bloomsbury Group zou worden, een Engelse kunstenaarskring rond de schrijfster Virginia Woolf. Daarna volgende een trilogie over de Duitse schrijver Klaus Mann, De zoon van Thomas Mann. Momenteel werkt hij aan een Italiaanse trilogie, waarvan het eerste deel, De poppenspeler van Lampedusa, reeds is verschenen. Vooral over deze kunstenaarsromans zal Rindert Kromhout op 13 juni komen vertellen.

Participants

Please login to view all participants