• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Voorbeschouwing Van der Leeuw-lezing

  Wat?
  Lezing

  Wanneer?
  woensdag 5 november (20:00)

  Waar?
  Café De Wolthoorn

  De 32e editie van de Van der Leeuw-lezing vindt plaats op 7 november, en naar goed gebruik organiseert Flanor een voorbeschouwing. Dit jaar zijn de sprekers bij de  Van der Leeuw-lezing zelf Tomáš Sedláček en Barbara Baarsma, waar zij zullen spreken over Economics as Unorchestrated Orchestrator. Tijdens onze voorbeschouwing zal Menno Rol (1960), docent aan zowel de Universiteit Twente als de Rijksuniversiteit Groningen, spreken over Sedláček binnen het onderwerp Wie coördineert het coördinatiesysteem? Sedláček over de cultuur van de markt. 

  Rol heeft economie gestudeerd economie aan de lerarenopleiding in Leeuwarden, behaalde het Staatsexamen MO B economie en studeerde daarnaast wetenschapsfilosofie in Groningen. Daar is hij gepromoveerd op een onderzoek naar conceptuele vooruitgang in de economische wetenschap. Hij is docent geweest in het voortgezet onderwijs, aan de Hanzehogeschool, en tegenwoordig aan de UT en de RuG.

  Entree is gratis voor Flanorleden, €3,- voor studenten en €4,- voor niet-studenten.