• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Lezing Frits van Oostrom

  Wat?

  Wanneer?
  donderdag 22 januari (20:30)

  Waar?
  USVA

  Op donderdag 22 januari (let goed op, dit is dus geen dinsdag!) is een van de groten uit de Nederlandse historische letterkunde te gast bij Flanor, namelijk Frits van Oostrom. In het dagelijks leven werkt Van Oostrom als Universiteitshoogleraar in Utrecht. In 1995 werd zijn wetenschappelijk werk bekroond met de Spinozaprijs, en in 1996 won hij de AKO Literatuurprijs voor zijn boek Maerlants wereld. Daarnaast won zijn boek Stemmen op schrift in 2006 de Groene Watermanprijs en werd ook dit werk genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Na enthousiaste reacties op zijn lezing bij Flanor enkele jaren geleden is nu dus besloten om deze grootheid opnieuw uit te nodigen. Komt dat zien!

  Vanaf 20.30 zal hij spreken in de theaterzaal van Cultureel Studentencentrum Usva. Flanor-leden kunnen zoals altijd een plekje reserveren door een mail naar het bestuur te sturen, niet-leden kunnen tickets kopen aan de deur of via de website van de Usva.