• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Cycluslezing Coming of Age: Jaap Robben

  Wat?

  Wanneer?
  dinsdag 14 april (20:00)

  Waar?
  Centrale Bibliotheek

  De cyclus voor dit jaar is rond! Dit maal staat deze in het teken van jeugd- en Young Adult-literatuur, en heeft het de titel “Coming of Age – Over verbanden en verschillen in de jeugd, young adult, en volwassen literatuur”. Hiervoor zijn in totaal 4 data geprikt, waarvan Jaap Robben de tweede avond vult.

  Robben ken je misschien van zijn literaire debuutroman Birk, die lovende recensies binnen mocht slepen in vele dag- en weekbladen. Maar vergis je niet: al eerder schreef Robben buiten de voor hem vertrouwde theaterwereld: kinderboeken en dichtbundels van zijn hand beroerden de harten van de griffeljury, de kinderjury én de jury van de begeerde Gouden Uil. Op Dichters in de Prinsentuin 2014 konden zijn verzen voor volwassenen ook op veel goedkeuring rekenen. Robben is een schrijver die kennelijk makkelijk wisselt tussen schrijven voor koters en schrijven voor een literair publiek. We zijn benieuwd naar zijn methode om twee uitersten bijeen te schrijven. Deze avonden vindt om 20:00 plaats in Het Buro, dat zit in Het Groninger Forum Bibliotheek Centraal.