• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Cycluslezing Coming of Age: Floortje Zwigtman

  Wat?
  Lezing

  Wanneer?
  dinsdag 12 mei (20:00)

  Waar?
  Centrale Bibliotheek

  De cyclus voor dit jaar is rond! Dit maal staat deze in het teken van jeugd- en Young Adult-literatuur, en heeft het de titel “Coming of Age – Over verbanden en verschillen in de jeugd, young adult, en volwassen literatuur”. Hiervoor zijn in totaal 4 data geprikt, waarvan Floortje Zwigtman de laatste avond vult.

  Floortje Zwigtman (Terneuzen 1974) is begonnen als basisschooldocent, en in 2001 kwam haar debuutroman, genaamd Spelregels; Het verhaal van een middeleeuws huwelijk, uit. In 2002 publiceerde ze haar tweede roman, Wolfsroedel. Wolfsroedel is zeer goed ontvangen en ze heeft er zowel de Gouden Uil als de Zilveren Zoen mee gewonnen. In 2005 heeft ze met haar roman Schijnbewegingen nogmaals zowel de Gouden Uil als de Zilveren Zoen gewonnen.  Schijnbewegingen is het eerste deel uit de trilogie “Een groene bloem”, de andere delen zijn Tegenspel en Spiegeljongen. Zwigtman haar boeken kennen bijna altijd dezelfde thema’s, vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf te bepalen hoe je leeft.