• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Cycluslezing Coming of Age: Edward van de Vendel

  Wat?
  Lezing

  Wanneer?
  dinsdag 24 maart (20:00)

  Waar?
  Centrale Bibliotheek

  De cyclus voor dit jaar is rond! Dit maal staat deze in het teken van jeugd- en Young Adult-literatuur, en heeft het de titel “Coming of Age – Over verbanden en verschillen in de jeugd, young adult, en volwassen literatuur”. Hiervoor zijn in totaal 4 data geprikt, en Edward van de Vendel is onze tweede spreker binnen deze cyclus.

  Van de Vendel (Leerdam, 1964) droomde ervan om voetballer of zanger te worden. Helaas was dit niet voor hem weggelegd. en in plaats hiervan is hij in het onderwijs terecht gekomen. In 1996 is zijn eerste kinderboek uitgebracht door Querido (Betrap me!), bestaande uit kinderpoëzie met illustraties. In 1998 bracht hij Gijsbrecht uit, een bewerking van het drama van Vondel (1637). Deze bewerking leverde hem in 1999 de Gouden Zoen op. Ook zijn eerste jeugdroman, De dagen van de bluegrassliefde, leverde van de Vendel een Gouden Zoen op (2000). In 2001 heeft van de Vendel zijn onderwijscarrière achter zich gelaten en is zich helemaal gaan richten op het schrijven. Zijn werk is meerdere malen bekroond met literaire prijzen. In 2005 mocht van de Vendel het kinderboekenweekgeschenk schrijven: Wat rijmt erop puree?