• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Cyclusleesgroep Coming of Age: Incidenteel leest de Werther

  Wat?
  Leesgroep

  Wanneer?
  dinsdag 28 april (20:00)

  Waar?
  Boekhandel Godert Walter

  De cyclus voor dit jaar is rond! Dit maal staat deze in het teken van jeugd- en Young Adult-literatuur, en heeft het de titel “Coming of Age – Over verbanden en verschillen in de jeugd, young adult, en volwassen literatuur”. Hiervoor zijn in totaal 4 data geprikt,  waarvan deze avond wordt gevuld met een leesgroep.

  De cyclus wordt op 28 april afgesloten met een stukje historisch perspectief. Universitair docent Duits en moderne Duitstalige literatuur aan de RuG, Henk Harbers zal een discussie leiden over Die Leiden des jungen Werthers in boekhandel Godert Walter. De roman zal afgezet worden tegen de Sturm und Drang­beweging van die tijd, en zijn invloed op de jeugd destijds zal uiteraard ook aan bod komen. Voor deze avond is het uiteraard het idee dat iedereen zich ingelezen heeft om tot een goede discussie te komen.