• Over Flanor

  Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen met ongeveer 110 leden, afkomstig uit vrijwel alle studierichtingen. Flanor organiseert het hele jaar schrijversavonden en lezingen. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast heeft Flanor verschillende leesgroepen, waar literatuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. Kom gerust eens langs, iedereen is van harte welkom!
 • Contact

  Literair Dispuut Flanor
  Munnekeholm 10
  9711JA Groningen
  KVK-Nummer: 40025730
  bestuur@flanor.nl
  internet@flanor.nl
 • Agenda

 • Sponsoren

 • Login

 • Commissiepresentaties

  Wat?

  Wanneer?
  dinsdag 3 maart (19:45 - 21:00)

  Waar?
  Café De Graanrepubliek

  Op 3 maart is tijd voor de commissiepresentaties! Flanor kent meerdere commissies, die allemaal leden van Flanor nodig hebben zodat zij geweldige dingen kunnen neerzetten. Want: geen gala zonder galaCie, en het Lustrum 2021 is wel karig als er geen LustrumCie is die zich met alle liefde inzet. De Flanor commissies op een rij:

  Te vullen commissies

  Almanak redactie & Lustrum Commissie

  Volgend jaar wordt Flanor 35! Tijd om dat te vieren! Het hele jaar staat in het teken van Flanor’s verjaardag, met als hoogtepunt natuurlijk februari. Lijkt het jou leuk om betrokken te zijn met dit geweldige feest? Dan is de LustrumCie wat voor jou! Een Lustrum zonder Almanak kan natuurlijk niet. Voor alle toekomstige nostalgie-behoeften zal er weer een Almanak komen! Een soort LiteratiefExtreme, dus.

  GalaCie

  In een poging tot het traditie maken van een Flanor gala, is bestuur ook dit jaar weer op zoek naar de commissie die het gala van Flanor wil organiseren! Je hebt veel vrijheid voor het thema, kledingregels en locatie, dus heel erg leuk!

  KeiCie

  Flanor heeft elk jaar weer nieuwe leden nodig om het een geweldige vereniging te maken en alle leesgroepen weer nieuwe zielen te laten werven, en daarom doet Flanor elk jaar mee met de Kei! De organisatie daarvoor ging voorheen vaak naar bestuur, maar voor een grote Flanor aanwezigheid zijn meer handen nodig. De KeiCie geeft je de kans Flanor te presenteren, een week vol leuks te organiseren, en contacten te maken of hebben met andere verenigingen. Zeer tof, ook omdat voor het overgrote deel de studies stil liggen tijdens de loop van deze commissie, en hij super flexibel en gezellig is! Hieronder de Kei/ParadeCie 2019.

  De Flanor Kei-banner

  Huidige (doorlopende) commissies:

  Activiteitencommissie (Accie)

  In de Accie is altijd ruimte voor een nieuw lid. De Accie is vooral leuk als beginnende commissie, en voor mensen die leuke ideetjes hebben voor activiteiten die bij Flanor passen!

  ArchiefCie

  Literatieven, posters, administratie, foto’s.. heel veel van deze objecten en materialen produceert Flanor elk jaar, en het blijft leuk dit terug te kunnen zien in het Archief. Daarom brengt de ArchiefCie zo nu en dan materiaal naar het Archief.

  CyclusCie

  Voor de eerste keer presenteert Bestuur de commissie rondom de Cyclus. De cyclus is natuurlijk niet nieuw: het is een verzameling lezingen in het begin van het voorjaar bij Flanor, waarbij alle lezingen een overkoepelend thema hebben en er drie weken lang elke week 1 lezing is. Dit jaar is dit eind maart en begin April.

  Gastschrijverscommissie

  Flanor levert een lid aan bij de RUG om te helpen met de jaarlijkse gastschrijver. Op dit moment is dat Anna.

  InternetCommissie

  De internetcommissie zorgt dat de website van Flanor in de lucht blijft en geen gebreken vertoont. Ook heeft zij de taak om de website te vernieuwen.

  Literatief

  Natuurlijk, geen Literatief zonder redactie-leden! Schrijf je graag? Of ben je wel van design? Misschien is de literatief jouw plekje!

  PromoCie

  Als hulp voor onze Extern Iris, schrijft de PromoCie soms teksten voor onze activiteiten, of helpen zij met andere relevante zaken.

  VrijwilligersCie

  Vol met mensen die kleine dingen doen om Flanor en het bestuur te helpen zoals posters ophangen

  Slapende Commissies & Bestuurlijke Commissies

  Boekencommissie

  De boekencommissie is opgericht om de grote hoeveelheid boeken die in het Flanorkantoor staan op te ruimen en te kijken wat de moeite waard is om te bewaren. Deze commissie komt één tot drie keer per jaar bij elkaar.

  HR-Commissie

  De HR-commissie is toezichthouder op en vraagbaak voor het huidige bestuur. Zij komt enkel bijeen wanneer zij onraad ruikt.

  IntroductieCommissie

  De introductiecommissie organiseert een reeks activiteiten aan het begin van het academisch jaar om nieuwe leden kennis te laten maken met elkaar en met Flanor, bijvoorbeeld door een bezoek aan een leesgroep of met een etentje bij iemand thuis.

  KasCie

  De kascommissie houdt toezicht op de penningmeester en de stand van zaken wat betreft de financiën van Flanor. Zij komt ongeveer eens per twee maanden samen.

  Ben je alvast geintresseerd? Neem contact op met het onderstaande formulier voor vragen, meer informatie, of om aan te geven bij welke commissie je wil.

  Geef een reactie